Jamón ibérico de cebo Alpujarra
Zadná noha čiernej iberskej ošípanej s hmotnosťou približne 8 kg.
Zadná noha čiernej iberskej ošípanej s hmotnosťou približne 8 kg.
Jamón ibérico de cebo patrí k tomu najlepšiemu, čo španielska gastronómia ponúka. Osemkilogramový jamón "PATA NEGRA" pochádza zo špeciálneho plemena čiernych iberských ošípaných. Výrobca má dokonalú kontrolu nad kvalitou stehien, ktoré sa potom solia a sušia v suchom a chladnom podnebí na úpätí pohoria Alpujarra. Jamón ibérico má intenzívnejšiu chuť ako jamón serrano, ktorý pochádza z bežných bielych ošípaných, a vďaka prenikaniu tuku do tkaniva ošípanej je každý plátok šťavnatejší. Intenzitu chuti jamónu iberico zaručuje aj neuveriteľne dlhý čas sušenia, ktorý je minimálne 2 roky. Jamón ibérico je jednou z pých tohto secadera.
Jamón ibérico je v celosvetovom meradle absolútne jedinečnou pochúťkou, ktorá sa nedá porovnať s inými sušenými výrobkami, ako je talianska šunka prosciutto alebo francúzsky jambon.
V španielskych reštauráciách je jamón ibérico jednou z najvyhľadávanejších a najdrahších pochúťok. Teraz máte jedinečnú príležitosť ochutnať túto autentickú pochúťku v najvyššej kvalite aj u nás.
Zloženie: bravčové mäso, soľ, konzervačné látky E250 a E252